BEHANDELING
Wanneer je komt voor je behandeling, word je eerst gevraagd een toestemmingsfomulier te ondertekenen. Hierin staat in grote lijnen beschreven wat in het intakegesprek is besproken en dat je akkoord gaat met de behandeling.
​
De volgende stap is het maken van foto's van je oogleden. De foto's worden gebruikt om later voor en na te kunnen vergelijken.
​
Na het reinigen van het gebied rond je ogen met een steriel gaasje wordt, terwijl je zit, op beide ogen met een steriele stift afgetekend wat er wordt weggehaald bij de ingreep. Dit kan varieren van 1 tot soms meer dan 2 cm. Meestal is het tussen de 1,5 en 2,0 cm.
​
Na aftekenen volgen nog wat controles en metingen om er zeker van te zijn dat er niet teveel wordt weggehaald en dat de incisie (en dus het litteken) precies in de plooi van uw ooglid valt.
​
De ingreep begint vervolgens met de verdoving: je krijgt in je bovenooglid wat prikjes om het ooglid lokaal te verdoven. De prikjes voelen even vervelend maar het is zo gebeurd. Als na controle blijkt dat het goed verdoofd is kan de ingreep echt beginnen.
​
Met een scherp mesje wordt het aftekende gebied ingesneden, waarna vervolgens met een soort snijbrandertje het lapje van de onderliggende weefsels wordt verwijderd. Daarna worden vaatjes dichtgebrand zodat de wond niet bloedt. Soms wordt er wat onderliggend vetweefsel verwijderd, maar dat hoeft niet altijd. De procedure wordt herhaald bij het andere ooglid.
​
Na het snijden wordt de wond gehecht. Dit gebeurt met 1 hechting die onderhuids wordt geplaatst. De hechtingen lossen niet zelf op maar moeten na een week worden verwijderd.
​
Als beide oogleden zijn gehecht worden de hechtdraadjes afgedekt met een hechtpleistertje en wordt het overtollige draad afgeknipt. De behandeling is dan klaar.
​
De totale duur van de behandeling is ongeveer een uur.